Saimaanselän ensimmäiset viikot

Saimaanselän ensimmäiset viikot ovat olleet hauskoja ja jännittäviä. Kaksi ensimmäistä päivää harjoiteltiin uudessa koulussa toimimista. Saimaanselässä työskentelevät ekaluokkalaiset, kolmasluokkalaiset ja viidesluokkalaiset. Viidesluokkalaiset saivat ensimmäisenä päivänä kummioppilaat, joille antoivat Aapiset. Me mietimme,  miten parantaa solun toimivuutta. Nimesimme myös solun työtilat joille askartelimme nimikyltit.

Pienryhmätila

Oppilaat tuovat välillä omia leluja välitunneille.

Vitoset opiskelivat ensimmäisinä viikkoina enimmäkseen ympäristötietoa. Vitoset tekivät retken metsään ja keräsivät sieniä ja marjoja ja tutkivat niitä.  Myös muutkin Saimaanselkäläiset tekivät retken lähimetsään.

Haastattelimme kahta solumme viidesluokkalaista:

”Tämä koulu on hieno ja siisti. Täällä on kiva kun on säkkituoleja ja tattituoleja myös metsäretket ja ryhmätyöt ovat olleet kivoja. Uusi opetussuunnitelma on parempi kuin edellinen”, Senni ja Noora kommentoivat.

Teksti ja kuvat: Peppi-Lotta ja Sofia