Kaskea katsomassa

Koko koulu kokoontui maanantaiaamuna saliin. Oppilaskunnan hallituksen jäsenet kertoivat koko koulun yhteisiä sääntöjä. Laulettiin yhdessä Ystäväni on kuin villasukka – laulu.

Saimaanselän 5.lk meni 6.9.2017 historian tunnille Linnoitukseen.

Kävimme Kaski-maalauksen näyttelyssä. Kaski-maalauksen teki Eero Järnefelt. Maalaus tunnetaan myös nimellä Raatajan rahanalaiset, joka on lainaus Kalevalasta ”Tuop” on piika pikkarainen, raataja rahanalainen”. Kävimme myös Lappeenrannan historiakierroksella ja kaupungin arkistossa.

Haastattelimme kahta Saimaanselän oppilasta viidenneltä luokalta. Retki oli kiva ja ilma oli kylmä. Maalaus, jonka näimme taidemuseossa, oli hieno. Eväät oli hyviä. Arkisto oli kiva, koska siellä oli kaikkea vanhaa, Peppi-Lotta ja Sofia kommentoivat.

Linnoituksen tykit.

Senni ja Noora