Hikeä ja historiaa

Lauantaina 16.9. vanhemmat pääsivät tutustumaan koululaisten työskentelyyn ja seuraamaan koululaisten Suomi100-pelin tekoa. Aamupäivällä ykkösluokkalaiset ompelivat käsitöissä niskatyynyjä yhdessä vanhempien kanssa. Iltapäivällä ykköset ulkoilivat ja kisailivat erilaisilla toimintapisteillä. Kolmoset tekivät Suomi-aiheisia Popplet-ajatuskarttoja. Vitoset taas pelasivat: salibandya, koripalloa ja jalkapalloa tai pesäpalloa ja jatkoivat päivää lautapelisuunnittelulla yhdessä kolmosten kanssa.

Tällä viikolla Pontuksen koulun viidesluokkalaisille pidettiin Move-testit, jossa testattiin lapsen fyysistä kuntoa muun muassa punnerruksien, pallonheiton ja viivajuoksun parissa.  Tiistaina 19.9. Pontuksen koulun liikuntasali oli täynnä innokkaita tai ei niin innokkaita liikkujia. Ohjaaja-Jennan mielestä on ollut paljon erilaisia suorituksia. Mutta suurin osa todella hyviä. Jennan mielestä liikunnanohjaajan työ on todella mukavaa. Viidesluokkalaisen Juhon mielestä oli hauskaa viettää koko päivä liikunnallisissa merkeissä myös viidesluokkalaisen Moonan mielestä Move-testit olivat ihan kivoja.

Torstaina 21.9. Sirkka Kaksonen tuli kertomaan Saimaanselän oppilaille 1960-luvun juttuja.

Sirkka Kaksonen ja koulumuistoja 1960-luvulta.

Teksti ja kuvat: Alisa ja Jasmin